Twinkle | Digital Commerce

Direct straatmode (online) shoppen via app Google Glass

2017-11-09
180101
  • 1:16

Een tweede shoppingapplicatie heeft zich aangediend om te worden gekoppeld aan Google Glass. De app heet Glashion en belooft aan consumenten dat zij alle kledingstukken en accessoires die zij op straat tegenkomen direct (online) kunnen kopen.

Love at first sight’, is de slogan van Glashion, wat verwijst naar het verliefd worden van de consument op een product dat zij op straat tegenkomt. Dankzij de verbinding met Google Glass kan zij een foto maken van het item door de zin ‘Oke bril, dit wil ik hebben!’ uit te spreken.

Match
De foto wordt gematcht via de ShopStyle AP met een webwinkel of fysieke shop, meldt De Telegraaf. De bril vertelt de fashionista vervolgens de kortste route naar de fysieke winkel waar het product te koop is of het geeft de link naar een webshop. Het is nog onbekend wanneer consumenten gebruik kunnen gaan maken van de app.

EBay shopping
Voor Google Glass zijn al verschillende apps ontwikkeld door een handjevol bedrijven. EBay is de gelukkige om de allereerste shopping apps te maken voor de bètaversie van de bril. ‘EBay neemt deel aan het testprogramma van Google Glass en we zijn momenteel de verschillende gebruiksmogelijkheden voor Glass aan het onderzoeken’, vertelde Amanda Miller, woordvoerder van eBay, in mei aan persbureau Reuters. Het bedrijf wil er zeker van zijn dat, wanneer Google Glass het nieuwe grote mobiele platform gaat worden, zijn online shopping-apps direct klaar zijn voor gebruik