Twinkle | Digital Commerce

Online shopping tax voor New Yorkers?

2020-12-09
1000562
  • [nieuws]
  • 0:52

Stadsbewoners in New York City moeten mogelijk een toeslag voor pakketbezorging gaan betalen. Volgens een nieuw wetsvoorstel zouden New Yorkers 3 dollar moeten betalen voor pakketten met online bestelde producten, met uitzondering van medicijnen en voedsel.

De initiator van dit wetsvoorstel, parlementslid Robert Carroll, stelt dat de vergoeding voor online shopping jaarlijks ruim 1 miljard dollar zal opleveren. Dit geld wil hij inzetten ‘om de exploitatiekosten van bussen en metro’s in de stad New York te financieren’ en zo de Metropolitan Transportation Authority draaiende te houden. Laatstgenoemde organisatie draagt zorg voor het openbaar vervoer in NY en verkeert naar verluidt in grote financiële problemen als gevolg van de coronapandemie.

Carroll is verder van mening dat het wetsvoorstel ook stadsbewoners aanmoedigt om lokaal te winkelen en daarmee de hoeveelheid bestelwagens en afval die online retailers creëren, te verminderen. ‘Kerstmis komt niet slechts één keer per jaar, maar elke dag.’