Twinkle | Digital Commerce

Primark stopt online verkoop via Asos

2017-05-27
181101
  • [nieuws]
  • 1:22

Primark heeft besloten de stekker uit zijn e-commerce samenwerking met Asos te trekken. De retailer zegt zijn online avontuur niet meer voort te willen zetten. Over enkele weken verdwijnen de kledingstukken van Primark van Asos’ website.

Primark kondigde in juni aan de eerste stappen in e-commerce te maken. Het bedrijf startte een samenwerking met de Britse retailer Asos, wat inhield dat Primark een kleine collectie van twintig kledingstukken op Asos’website ging verkopen. Ondertussen was deze collectie gegroeid naar een hoogtepunt van 140 items voor zowel dames als heren, meldt Fashionunited.nl.

Test
De samenwerking met Asos was volgens John Bason, financieel directeur van Associated British Food, het moederbedrijf van Primark, altijd bedoeld geweest als test. Volgens Bason was de periode ‘leerzaam’. Verdere uitspraken wil hij over de e-commerce plannen van Primark niet doen.

Eerder dit jaar zei Martin White, directeur supply chain van Primark, dat de keten online geen winst kan maken, vanwege de lage verkoopprijzen die het bedrijf hanteert. ‘Als daar alle extra kosten voor een online kanaal worden afgetrokken, blijft er niets over.’

Fysieke aanwezigheid
Primark heeft momenteel 257 fysieke winkels in acht landen. In Nederland is de keten aanwezig in Hoofddorp, Rotterdam, Almere en Zaandam. Deze herfst wordt daar een shop in Zoetermeer aan toegevoegd, eind 2013 wordt er een winkel in Eindhoven geopend. Primark leek in 2011 al een stap richting e-commerce te zetten, toen het bedrijf een tender uitschreef voor een bureau dat de keten zou moeten begeleiden bij online verkoop. Primark liet echter toen al snel weten geen plannen te hebben voor online sales.