Twinkle | Digital Commerce

Trusted Shops komt met informatiebadge voor keurmerk

2017-05-27
180101
  • 1:28

Trusted Shops heeft een badge ontwikkeld waarmee Europese webshops consumenten extra informatie kunnen geven over hun service. De badge is nu al door onder andere Britse webwinkels te gebruiken, in september kunnen ook Nederlandse webshopeigenaren de widget integreren in de eigen site.

De Trustbadge geeft consumenten extra informatie over hoe betrouwbaar een webshop is. Zo wordt in één overzicht aangegeven dat het een door Trusted Shops gecertificeerde online winkel betreft, dat de klant kopersbescherming heeft tot een bepaald bedrag (tot 30 dagen na aankoop) en hoe betrouwbaar de winkel is bevonden door Trusted Shops, aan de hand van mysteryaankopen die eerder gedaan zijn. Ook ziet de klant hoeveel sterren de webshop krijgt en welke mening andere consumenten over de online winkel hebben.

De Nederlandse versie van de badge.

De Trustbadge kan worden geïntegreerd in de site van de, bij Trusted Shops aangesloten, online retailers. De consument krijgt de informatie te zien bij een mouse-over het Trusted Shops-keurmerk.

Nederlanders keuren
Trusted Shops keurt sinds begin juli Nederlandse online b2c- en b2b-ondernemingen op hun betrouwbaarheid. ‘We zijn nu aanwezig in twaalf landen in Europa’, vertelt Liesbeth Mack-de Boer, executive director markets & sales bij Trusted Shops, aan Twinkle. ‘Met meer dan 16.000 klanten in al die landen zijn wij toch wel het standaard webwinkelkeurmerk in Europa geworden.’

Eén handelsgebied
Mack-de Boer: ‘We hebben momenteel tweehonderd medewerkers in dienst die ervoor zorgen dat de webshops gekeurd worden. Dankzij onder andere onze eigen juridische afdeling gebeurt dit op de juiste manier, aan de hand van minstens zestig kwaliteitscriteria. Ons keurmerk gaat over grenzen heen en wordt aangeboden voor heel Europa. Dat is ook wat ons uniek maakt. Wij zien Europa als één handelsgebied waarin ondernemers ook over grenzen heen moeten kunnen werken.’