Twinkle | Digital Commerce

Amazon Fashion introduceert Europees kledinglabel

2017-09-14
1180664
  • [nieuws]
  • 0:55

Amazon heeft een eigen kledinglabel ontwikkeld waarvan de items enkel op zijn Europese platformen te vinden zijn. Met achthonderd artikelen is ‘find.’ het grootste private label van Amazon Fashion.

De Amerikaanse retailgigant geeft aan dat find. speciaal ontwikkeld is voor consumenten in Groot-Brittannië, Duitsland, Italië, Frankrijk en Spanje. Via Amazon.de is de kleding ook - in de eigen taal - te koop voor Nederlanders.

Statement looks

Find. is volgens Amazon opgezet rond acht verschillende ‘statement looks’ voor het herfst- en winterseizoen. Het merk bestaat naast bijvoorbeeld het label Butonned Down, waarvan de overhemden alleen verkrijgbaar zijn voor Prime-leden.

Amazon komt naar Nederland

De komst van find. geeft aan dat Amazon zijn pijlen meer op Europa richt. Volgens winkelketens in ons land is het nu niet meer de vraag of Amazon naar Nederland komt, maar wanneer. Een ruime meerderheid van de fysieke formules in een studie van onderzoeksbureau Q&A (samen met RetailTrends) denkt dat Amazon komend jaar voet op Nederlandse bodem zal zetten, het tweede kwartaal van 2018 wordt daarbij het vaakst genoemd.

Lees ook:
Amazon verstuurt kledingdoos naar Prime-leden (21-6-2017)