Twinkle | Digital Commerce

Opnieuw brand bij Asos, in gloednieuw Europees dc

2017-05-22
25061409
  • [nieuws]
  • 1:10

Amper twee maanden nadat Asos zijn nieuwe distributiecentrum in Duitsland in gebruik heeft genomen, verwoest een brand een deel van de daar opgeslagen voorraad. Ongeveer 6,3 miljoen pond aan producten in Eurohub 2 is verwoest.

Eurohub 2 dat zich net buiten Berlijn bevindt, vervangt de eerste versie van het magazijn in dezelfde regio en zorgt voor de verzending van artikelen naar onder andere Nederland (pdf). Asos voltooide zijn verhuizing in maart, maar krijgt nu al een eerste klap te verwerken.

Dichtbij 2 miljoen artikelen
De brand kon in de buurt van 2 miljoen van de in totaal 7 miljoen artikelen in het dc komen. Volgens de Britse media meldt Asos dat 25 procent van die 2 miljoen items als verloren kan worden beschouwd. Het gaat dan om een waarde van 6,3 miljoen pond (7,3 miljoen euro). Er is geen schade aan de technologie of het pand zelf.

Rampjaar 2014
De brand zorgt voor een flashback naar 2014, toen een grotere brand 20 procent van de opgeslagen voorraad verwoestte in het Britse Barnsley. In het 60.000 vierkante meter grote pand lagen meer dan tien miljoen dozen met artikelen uit de webshop, destijds ongeveer 70 procent van Asos’ totale voorraad. Asos hield toen zijn webshop tijdelijk op slot; daarvan is nu geen sprake.