Twinkle | Digital Commerce

Take it Now gaat op in Aces Direct

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:14

Na vijftien jaar verdwijnt het merk Take it Now uit het Nederlandse online retaillandschap. Net als de andere zusterbedrijven Rackserver en Sessence gaat Take it Now op in Aces Direct. Het assortiment van Take it Now komt te koop op Acesdirect.nl.

Aces Direct uit Tilburg kondigt vandaag een fusie van de vier bedrijven aan, die binnen enkele maanden voltooid moet zijn. Met de fusie ontstaat één grote organisatie die ‘totaaloplossingen’ levert op het gebied van it. Directeur Tom Coehorst spreekt van een logische stap: ‘Onze specialisten op het gebied van software, cloud, hardware, server, storage en dienstverlening komen nu fysiek bij elkaar te zitten. Zo kunnen we onze klanten makkelijker, sneller en beter een oplossing voor iedere IT wens bieden.'

Opgeslokt
Take it Now levert sinds 1998 it-producten aan met name kleinere bedrijven. Tien jaar later werd de online retailer opeslokt door Aces Direct. Take it Now had ooit twee fysieke afhaallocaties, maar sloot die weer omdat er weinig behoefte aan bleek. In Twinkle legde toenmalig commercieel directeur Serge Winsser uit dat dat samenhing met gratis bezorging.

Centralisatie
Take it Now opereerde op papier zelfstandig binnen Aces Direct, hoewel praktische zaken als administratie, magazijn, websiteontwikkeling en inkoop al wel in Tilburg waren gecentraliseerd. Met een consumentenomzet van 6 miljoen euro in 2011 bezet Take it Now de 96e plek in de Twinkle100.