Twinkle | Digital Commerce

Gert van de Weerdhof nieuwe CEO RFS Holland Holding

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:09

RFS Holland Holding, lijstaanvoerder van de Twinkle100 en eigenaar van Wehkamp.nl, Create2Fit en Fonq.nl, kondigt de voorgenomen benoeming aan van Gert van de Weerdhof als nieuwe CEO. Hij volgt Paul Nijhof op.


Gert van de Weerdhof (47) was tot eind juli werkzaam als Chief Retail Officer bij Esprit. Daarvoor was hij zes jaar actief binnen Pearle Europe, een periode waarin hij functies bekleedde als Vice President en CEO.

Wachten op AFM
Gert van de Weerdhof rapporteert als CEO rechtstreeks aan de Raad van Commissarissen van RFS Holland Holding, die hem nog moet benoemen. Hij komt binnen de RFS-directie nauw samen te werken met Chief Financial Office Pieter Verboom.
De Centrale Ondernemingsraad van RFS heeft positief geadviseerd over de benoeming van Van de Weerdhof. De voorgenomen benoeming is ter goedkeuring voorgelegd aan de AFM.

Twinkle100
Met een omzet van 469 miljoen euro in 2011 is RFS Holland Holding lijstaanvoerder van de Twinkle100. In zijn laatste boekjaar wist het bedrijf  569 miljoen euro uit online verkopen te genereren, waarvan 125 miljoen via tablets en smartphones.

Local hero
Paul Nijhof nam twee maanden geleden na een bestuursvoorzitterschap van zes jaar afscheid van RFS, waarvan hij deels eigenaar is. In een reactie op zijn vertrek bestempelde Nijhof Wehkamp.nl als een ‘local hero met internationale allure'.