Twinkle | Digital Commerce

Boqz: honderden webwinkels samen de winkel in

2017-11-08
180101
  • 1:42

Producten uit honderden webwinkels zijn vanaf 18 november te vinden in een voormalig pand van de Free Record Shop in Eindhoven. Op die dag openen de deuren van Boqz, een plek waar webwinkeliers uit het hele land hun waar kunnen slijten.

De Amsterdamse initiatiefnemer Maurice Steenbergen vertelt over zijn concept in het Eindhovens Dagblad (ED). ‘Er zijn in Nederland tienduizenden webshops, maar ik hoor vaak dat ze veel moeite hebben met het trekken van publiek. Adverteren is duur en wie goed vindbaar wil zijn via zoekmachines moet daar vaak ook voor betalen', zegt de exploitant. 'Een eigen winkel is een alternatief, maar voor kleine ondernemers vaak onbetaalbaar. Helemaal op een A-locatie waar de huurprijs al snel een ton tot anderhalve ton euro per jaar bedraagt. Een tussenstap is er eigenlijk niet en daarom bedacht ik die.’

Presentatiebox
Bij Boqz kunnen ondernemers straks een of meerdere boxen van 60 bij 45 centimeter huren om hun spullen te etaleren. Ze zijn tussen de 40 en 60 centimeter diep en kosten tussen de 83 en 249 euro per stuk per maand. De prijs hangt onder andere af van de locatie in de winkel. Bovenop de huur moeten ondernemers apart betalen voor stroom en extra opslag. Steenbergen brengt webshops geen startkosten, borg of omzetcommissie in rekening.

Verkopers en etaleurs
Boqz stelt verkopers en etaleurs beschikbaar die ondernemers helpen bij de inrichting van in totaal 274 etalages. Daarin komen onder andere sieraden, horloges, woonaccessoires, kledingstukken zoetwaren, handwerk, cosmetica en elektronica te liggen. 'Het maakt niet uit of u de producten zelf maakt, importeert of inkoopt bij de groothandel', is te lezen op de site van Boqz. 'De enige eis die we stellen is dat uw producten of productrange iets bijzonders hebben. We willen een winkel neerzetten waar vooral producten liggen die in de rest van de winkelstraat niet te koop zijn.'

Meer steden
Boqz spreekt de intentie uit om 'zo snel mogelijk winkels te openen in de grote steden van Nederland'.