Twinkle | Digital Commerce

Online fashion groeit met 15 procent, reisbranche krimpt licht

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:20

Thuiswinkel.org heeft cijfers van GfK over de Nederlandse online modebranche naar buiten gebracht. De online kledingverkopen groeiden in de eerste zes maanden van dit jaar met 15 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2012.


Van de totale groep fashionkopers kocht 29,7 procent online in de periode van januari tot en met juni 2013, schrijft Thuiswinkel.org op zijn website. Afgelopen juni lag het aantal online kledingkopers 30 procent hoger dan in juni 2012. De omzet uit online fashion kwam die maand 14 procent hoger uit. De gemiddelde bestedingen per webkoper namen dus af; de groei komt uit de aanwas van nieuwe webshoppers.

Reisbranche
De omzet in de online reisbranche daalde het afgelopen halfjaar met 1 procent in vergelijking met begin vorig jaar, becijferde GfK. Wel steeg de omzet op maandbasis in juni met 5 procent ten opzichte van juni 2012. In de lentemaand kwam meer dan de helft (57,2 procent) van de totale omzet in de reisbranche voort uit online verkopen.

Thuiswinkel Markt Monitor 2013
Thuiswinkel.org publiceert volgende maand de Thuiswinkel Markt Monitor over de eerste helft van 2013. In het rapport staan de cijfers van het afgelopen halfjaar voor de totale online markt en voor de diverse branches als ‘reizen’, ‘verzekeringen’, ‘boeken’ en ‘fashion’. De Thuiswinkel Markt Monitor wordt in opdracht van Thuiswinkel.org opgesteld door Blauw Research in samenwerking met GfK Retail & Technology.

Lees ook: