Twinkle | Digital Commerce

Reviewsite Yelp start met verkoop en levering producten

2017-05-27
180101
  • 1:28

De Amerikaanse reviewsite Yelp is gestart met de verkoop van producten op zijn site. Het bedrijf zet hiermee in op een nieuw verdienmodel dat gebaseerd is op de verkoop en bezorging van producten.


Yelp, dat ook een Nederlandse site heeft, meldt in op het eigen weblog de verkoop op Yelp Platform langzaam te willen uitrollen per categorie. Het bedrijf start met de handel in maaltijden, en het aanbieden van een bezorgservice en afhaaldienst voor zijn gebruikers. Of de reviewsite een eigen bezorgdienst start of samenwerkt met een koeriersbedrijf maakt Yelp niet bekend.

Duizenden restaurants
‘Mensen kunnen vanaf nu direct via ons eten bestellen bij een selecte groep restaurants die samenwerken met Delivery.com en Eat24’, schrijft Yelp. De reviewsite wil de dienst uiteindelijk uitrollen naar duizenden restaurants in de Verenigde Staten, zodat ‘consumenten alle soorten maaltijden direct geleverd kunnen krijgen of af kunnen halen.’

Reserveerdienst
De komende maanden wordt het aantal productcategorieën op het Yelp Platform uitgebreid. Ook wordt er een reserveringsdienst aan het platform toegevoegd. Amerikaanse Yelp-bezoekers kunnen dan onder andere spabezoeken boeken, yogalessen plannen en tandartsafspraken maken. Yelp had al een reserveersysteem voor restaurants, dat gekoppeld is aan de website OpenTable.com.

Yelp Platform is beschikbaar via de desktop, een mobiele site en een applicatie op de iPhone. Een app voor Android volgt binnenkort.

Zoover
Het Nederlandse Zoover zette eind vorig jaar de stap die Yelp nu zet; het klantbeoordelingsplatform voor reizen, hotels en vakanties startte eind 2012 met de verkoop van reizen. ‘Het is een logische stap’, zei CEO Stephan Bosman toentertijd in een interview met Twinkle. Hij refereerde aan Independer.nl, dat verzekeringen ging verkopen en aan Belist.nl, dat experimenteerde met een eigen checkout. 'Zoover kan heel groot worden met retail', voorzag Bosman.