Twinkle | Digital Commerce

Zoover zwicht voor Vakanties.nl

2020-07-01
1000562
  • [nieuws]
  • 1:03

Online reisbureau Vakanties.nl neemt per vandaag alle aandelen van Zoover Media B.V. over. Middels deze acquisitie wil de Rotterdamse scale-up uitgroeien tot marktleider in het online travel segment in Nederland en België.

Judith Eyck, managing director van Vakanties.nl, is blij met het binnenhalen van Zoover. ‘Het is een onafhankelijk beoordelingsplatform, met een groot bereik en meer dan 3,8 miljoen reviews. Dat stelt ons in staat op te schalen en vakanties nog beter te personaliseren, waardoor het vinden en boeken van een vakantie nog makkelijker wordt.’ Gelet op de effecten van de coronacrisis waarmee de reisbranche te maken heeft, was dit voor Eyck en consorten hét moment om door te pakken. ‘Voor onze concurrentie is het lastiger om nu op te schalen, aangezien het geen techbedrijven zijn en ze last hebben van legacy. We zijn David die het opneemt tegen Goliath. De kansen liggen voor het oprapen, als we maar snel en wendbaar genoeg blijven’, stelt de medeoprichter van Vakanties.nl.

Martijn Olthof, managing director van Zoover, draagt zijn taken over. Hij zegt ‘enthousiast’ te zijn over deze overname: ‘Vakanties.nl is de juiste partner om het merk Zoover duurzaam te verstevigen en te laten groeien in Nederland en België.’