Twinkle | Digital Commerce

Zoover-oprichter komt met reviewplatform over bedrijven

2017-11-09
180101
  • 1:18
Opiness.nl is vandaag gelanceerd als nieuw onafhankelijk reviewplatform over bedrijven. Onder de initiatiefnemers van het project is Bas Rasker, oprichter van onder andere vakantiebeoordelingssite Zoover.

Op Opiness worden klantreviews over bedrijven, verzameld door marktonderzoek- en klantfeedbackbureaus, gekoppeld aan meningen die consumenten zelf toevoegen aan het platform of verkregen zijn via de bedrijven zelf. De site start met de rubrieken kinderopvang, autobedrijven, autoverzekeraars, apotheken, energieaanbieders en zorgverzekeraars. Daarnaast kunnen gebruikers los zoeken op een naam van een bedrijf; retailers zijn ook opgenomen in de database.

Hoor en wederhoor
Net als op Zoover krijgen de bedrijven elk een overall rapportcijfer en staan de afzonderlijke meningen uitgeschreven. Bedrijven kunnen een (gratis) abonnement bij Opiness afsluiten om op deze reviews te reageren. ‘Dit vinden we bij Opiness belangrijk, omdat er zo “hoor en wederhoor” ontstaat', zo staat op Opiness.nl de keuze voor deze optie uitgelegd. ‘Consumenten kunnen zo zien hoe bedrijven met hun klanten communiceren.’ Het platform verdient aan advertenties en betaalde abonnementen.

Half miljoen reviews
De website bevat bij de lancering zo’n half miljoen reviews dankzij de koppeling met Tevreden.nl, een andere site van mede-oprichter Govert Janssen. Naast Janssen en Rasker is Opiness een initiatief van Linda Schulte en Bruno van de Laar.

Zoover in Duitse handen
Het moederbedrijf van het Nederlandse Zoover, WebAssets werd dit jaar overgenomen door het Duitse Tomorrow Focus. Rasker kondigde toen al aan het bedrijf te verlaten om zich te richten op andere investeringsprojecten. Hij is al enkele jaren als partner betrokken bij Axivate Capital, dat onder andere Neckermann.com en Corendon in het portfolio heeft.