Twinkle | Digital Commerce

Otto wil Franse e-commerce gigant 3SI overnemen

2017-05-27
161125
  • [nieuws]
  • 1:19

De Otto Group heeft zich gemeld voor een volledige overname van de e-commerce activiteiten van Group 3SI. Otto heeft al sinds 1981 een meerderheidsbelang in het Franse concern. 3SI, groot geworden als postorderaar, is een van Europa’s grootste e-commerce bedrijven.


Met een webomzet van 1,22 miljard euro bezet Group 3SI (3 Suisses International) de twaalfde plaats in de Europe 500 van Internet Retailer, een lijst met de grootste online verkopers naar omzet op ons continent. Boven het Franse concern staan drie Amerikaanse bedrijven (lijstaanvoerder Amazon, Staples en Apple) genoteerd. Worden die buiten beschouwing gelaten, dan behoort 3SI tot de tien grootste e-commerce Europese ondernemingen.

E-commerce en service activiteiten
De Otto Group heeft al 32 jaar een belang van 51 procent in 3SI (merkportfolio), dat vooral actief is in Frankrijk, België, Duitsland en Spanje. Nu wil de Duitse runner-up van de Europe 500 de e-commerce en service activiteiten van het Franse concern helemaal overnemen.

3suisses.nl
Een paar jaar geleden besloot 3SI tot een herstructurering, waarna de focus op e-commerce werd gelegd. Ruim een jaar geleden werden de activiteiten in ons land gestaakt met de sluiting van webwinkel 3suisses.nl, dat in de zomer van 2010 nog zijn Nederlandse rentree maakte.

Dispeo
Met Dispeo introduceerde 3SI vorig jaar een logistiek dienstverlener, die Otto ook zou willen overnemen. Dat nieuwe bedrijf werd opgericht met de ambitie om Franse, Belgische en Duitse online retailers vanuit Noord-Frankrijk te ontzorgen op het gebied van opslag en e-fulfilment.