Twinkle | Digital Commerce

Nederlandse Google Play Store wordt gevuld met e-books

2017-05-27
181101
  • 1:29

De Nederlandse Google Play Store wordt langzaamaan gevuld met e-books. Het zoekmachinebedrijf is twee weken na de aankondiging van de verkoop gestart met het online aanbieden van de digitale boeken in ons land.

Google meldde woensdagavond in zijn Google+-blog dat Nederlandse lezers nu kunnen gaan genieten van boeken op Google Play. ‘In de komende uren maken we de boeken geleidelijk beschikbaar. Vind bestsellers, geliefde klassiekers en veel meer in de grootste e-bookwinkel van de wereld, waarin ook miljoenen apps en games beschikbaar zijn. We nodigen met plezier alle Nederlandse gebruikers uit om te beginnen met lezen op het web, of het nu via de desktop, telefoon of tablet is.’

Een aantal Nederlandse uitgeverijen heeft al een deal gesloten met Google over de verkoop op het platform. Dit zijn Prometheus, Lannoo, The House of Books, Dutch Media Uitgevers, Marmer en Karakter Uitgevers, laat Google-woordvoerder Mark Jansen aan Webwereld weten.

Verhuur
Begin juli startte Google al met het aanbieden van boeken in de Belgische Play Store. Toen werd ook bekend dat de zoekmachinegigant binnenkort in Nederland zou beginnen met de verkoop én verhuur van e-books. Google had alvast een ‘Programmabeleid voor uitgevers voor boeken op Google Play’ openbaar gemaakt, waarin ook details staan over de verhuur van boeken door uitgevers. Vooralsnog heeft Google echter nog geen ‘verhuurbuttons’ bij de boeken in de online winkel geplaatst.

Boeken via CB
De e-boekwinkel van Google is behalve bij ons en onze zuiderburen al beschikbaar in onder meer Portugal, Oostenrijk en Ierland. Voor de introductie van Google's Play-boekwinkel in Nederland is het bedrijf een samenwerking aangegaan met CB (voorheen Centraal Boekhuis). Via CB kunnen uitgevers e-books aan Google aanbieden in alle Eurolanden waarin Google Play actief is, meldt CB in een persbericht.