Twinkle | Digital Commerce

House of Fraser start met next evening delivery service

2017-11-11
180101
  • 1:50

Het Britse House of Fraser start volgende maand met een next evening delivery service in eigen land. Klanten krijgen online bestellingen die voor middernacht zijn geplaatst, de avond daarop geleverd.


House of Fraser is naar eigen zeggen de eerste retailer in Groot-Brittannië met een flexibele bezorgservice die gebaseerd is op de uren buiten kantoortijd. De bestellingen worden geleverd tussen zes en tien uur ’s avonds voor een bedrag van 6 pond (6,95 euro).

Buy & Collect
Ook ontwikkelt de retailer een same day delivery service voor zijn fysieke winkels. Via de Buy & Collect-dienst kunnen klanten online bestellingen die voor elf uur ’s ochtends zijn geplaatst nog dezelfde dag na vijf uur ’s middags ophalen in een House of Fraser-vestiging. De dienst wordt rond Kerst uitgerold.

Flexibele bezorgdienst
‘We zijn ontzettend trots dat wij de eerste retailer in Groot-Brittannië zijn die een bezorgdienst biedt waarbij klanten in het gehele land zeven dagen per week de mogelijkheid hebben om een bestelling de volgende avond al in huis te hebben’, zegt Andy Harding, executive director multichannel bij House of Fraser.

Harding: ‘Uit de feedback van klanten kwam naar voren dat er behoefte is aan een flexibele bezorgdienst die gebaseerd is op de uren buiten kantoortijd. Het is een mythe dat thuisbezorging gemakkelijk is voor consumenten. Klanten willen namelijk niet thuis wachten op een bestelling, ook niet als zij een vage tijdsaanduiding van de levering ontvangen. Bij onze Buy & Collect-dienst kunnen consumenten onderweg naar hun werk een bestelling bij ons plaatsen in een fysieke vestiging, om deze op de terugweg direct op te kunnen halen.'

De genoemde nieuwe diensten sluiten aan op de al bestaande bezorgoptie waarbij consumenten online bestellingen die voor tien uur ’s avonds zijn gedaan, de volgende dag na het middaguur kunnen ophalen in een vestiging.

Internationaal
House of Fraser wil volgend jaar internationaal gaan uitbreiden door dedicated webshops te openen in een aantal, door de retailer nog niet bekendgemaakte, landen. Het bedrijf levert momenteel al aan 131 verschillende landen, maar heeft alleen nog fysieke vestigingen en een online winkel in eigen land. De eerste buitenlandse stenen winkel wordt dit jaar nog in Abu Dhabi geopend. Het is onbekend of House of Fraser ook naar Nederland komt.