Twinkle | Digital Commerce

Webwinkel Polare geopend

2017-11-11
180101

De webwinkel van boekhandelsketen Polare staat live. Deslegte.com leidt al naar Polare.nl, Selexyz.nl nog niet. Op de site zijn ruim twee miljoen nieuwe en tweedehands boeken te koop. Shoppers kunnen onder meer zien in welke winkels boeken op voorraad zijn.

Met Polare.nl geeft ProCures Investments, dat De Slegte en Selexyz opkocht en samenvoegde, zijn visitekaartje af. De look and feel van de site keert ook terug in de boekwinkels, die  – uitzonderingen daargelaten – vrijdag de deuren zullen openen, maar ook in de aanstaande mobiele app, cadeaukaarten, tasjes en boekenleggers. Binnenkort start een tv-campagne met commercials bij de publieke omroep.

Gids
ProCures’ Paul Dumas presenteerde Polare afgelopen maandag in Laren. Het nieuwe merk met de payoff ‘The world of stories’ moet wow, now, gepassioneerd, eigentijds en compleet zijn, aldus de algemeen directeur en mede-eigenaar. Polare werpt zich op als de gids die lezers de weg wijst in het enorme boekenaanbod.

Homepage
De zoekfunctie heeft dan ook een prominente plek gekregen op Polare.nl. Daaronder vindt de bezoeker de hoofdcategorieën boeken, tweedehands boeken, studieboeken, ebooks en voordeel. Onder een grote carrousel verschijnt op de homepage vervolgens een top 10 met bestsellers:


Productpagina
Hieronder vindt u een afbeelding van een productpagina en de manier waarop Polare laat zien in welke van zijn winkels een boek op de planken ligt:Instore bestellen online
Polare biedt de meerderheid van zijn assortiment alleen online te koop aan. Om die boeken ook in de winkel aan de man te brengen komt de keten eind dit jaar met de optie om instore te bestellen uit het webaanbod.

Bezorgen, afhalen en reserveren
Online bestellingen van nieuwe binnenlandse boeken voor 14.00 uur worden 'binnen 2-3 werkdagen’ gratis bezorgd door PostNL, informeert Polare. Voor nieuwe buitenlandse boeken, tweedehands boeken en voordeelboeken brengt de keten wel verzendkosten in rekening (1,95 euro basis + 0,95 euro per boek). Alle gebruikte en voordeelboeken, die vanuit de winkels worden verstuurd, kunnen ook worden gereserveerd. Click & collect voor nieuwe boeken is alleen een optie bij boeken die op de gewenste afhaalplek voorradig zijn.

In Utrecht, Nijmegen en Groningen loopt al enige tijd een experiment met een Boekkoerier, die titels binnen twee uur bezorgt.