Twinkle | Digital Commerce

Square stort zich in e-commerce met marktplaats

2017-10-05
276172
  • 1:15

Square, een snel groeiende Amerikaanse betaaldienst voor fysieke retailers en ambulante handelaren, heeft een digitale marktplaats geopend. De startup biedt winkeliers een platform om relatief goedkoop online te gaan verkopen.

Met Square Market kunnen kleinere Amerikaanse winkelondernemers hun potentiële afzetmarkt fors vergroten, zonder dat ze zelf een e-commerce site hoeven op te zetten of te onderhouden. Ze betalen geen basiskosten om te kunnen verkopen op het platform, alleen een vaste verkoopcommissie van 2,75 procent. Uiteraard handelt Square alle online creditcardtransacties af. Merchants krijgen een dashboard om bestellingen bij te houden en vervoerders te selecteren. Het is aan verkopers zelf om de fulfilment in goede banen te leiden.

Hieronder ziet u een voorbeeld van een winkeltje op de Square Market, overigens ook beschikbaar voor mobiel apparaten:

Point Of Sale
Square Market hoopt zich te onderscheiden van onder meer eBay (PayPal) en Amazon door eenvoud, lage tarieven en prominente koppelingen met Facebook, Twitter en Pinterest. De focus ligt op kleine, lokale winkeliers, ook de kerndoelgroep van Square’s Point Of Sale betaalproducten Register en Wallet. Daarmee handelt het bedrijf jaarlijks voor 15 miljard dollar aan voornamelijk instore betalingen af, nog afgezien van het transactievolume van investeerder Starbucks.

Adyen, Payleven, iZettle
Square is behalve in de VS actief in Canada en Japan. De Nederlandse bedrijven Adyen (met Shuttle) en Payleven creëerden soortgelijke oplossingen voor mobiele betalingen in de fysieke ruimte. Het Zweedse iZettle begeeft zich ook op die markt.