Twinkle | Digital Commerce

Square introduceert mobiele orderapplicatie

2017-11-08
180101
  • 1:18

Square, een Amerikaanse betaaldienst voor fysieke retailers en ambulante handelaren, heeft een mobiele bestelapplicatie geïntroduceerd. Gebruikers in om te beginnen New York en San Francisco kunnen in de app bestellingen doen die ze later oppikken.

Square Order, naar bedrijven gepositioneerd als Square Pickup, werd eerder op kleine schaal getest. De app is nu voor iedereen te downloaden in de Amerikaanse applicatiewinkels voor Apple en Android devices, hoewel dus alleen nog bij bedrijven in New York en San Francisco kan worden besteld.

Horeca
Met de nieuwe toepassing mikt betaaldienstverlener Square primair op horeca. Gebruikers kunnen op basis van hun locatie bestellingen doen in participerende restaurants, café’s of winkels en direct betalen. Ze krijgen een seintje als hun bestelling klaar staat, waarna ze deze kunnen oppikken. De service laat zich enigszins vergelijken met het Nederlandse MyOrder, dat de wachtrijen in Shell-stations helpt verkleinen.

Betaalsysteem
Volgens The Next Web heeft Square net als PayPal als voordeel op soortgelijke besteltoepassingen in de VS dat het voorziet in een betaalsysteem. Daardoor zouden grote groepen retailers, waaronder bestaande Square-klanten, hun aanbod makkelijk en snel aan de nieuwe service kunnen toevoegen.

Adyen, Payleven, iZettle
Net als de Nederlandse bedrijven Adyen (met Shuttle) en Payleven en het Zweedse iZettle biedt het Amerikaanse Square oplossingen voor mobiele betalingen in de fysieke ruimte. Een klein jaar geleden opende het bedrijf naast die core business een digitale marktplaats, waarop winkeliers relatief laagdrempelig online kunnen verkopen. Deze Square Market biedt de basis voor Square Order en Square Pickup.