Twinkle | Digital Commerce

Iedereen kan uitgeven en verkopen bij Bol.com

2017-05-27
155147
  • [nieuws]
  • 1:15

Bol.com heeft samen met Singel Uitgevers en Mijnbestseller.nl de nieuwe dienst Brave New Books gelanceerd. Iedereen die een boek wil uitgeven kan een manuscript uploaden en als e-book of paperback verkopen in de webwinkel. Schrijvers bepalen zelf de prijs.

'Je boek publiceren doe je in een paar eenvoudige stappen. Het te koop aanbieden en promoten vervolgens ook’, is te lezen op Bravenewbooks.nl. ‘Je bepaalt zelf de verkoopprijs van je boek. Je krijgt zelfs je eigen website. En je hebt je eigen dashboard zodat je alle voor jou relevante gegevens kunt zien en volgen. ‘

Nieuwe titels
Bol.com verwacht zijn boekenassortiment de komende drie jaar met 25.000 titels te kunnen uitbreiden als gevolg van de samenwerking met Singel Uitgevers en Mijnbestseller.nl. De Ahold-dochter refereert aan de bekende stelling dat ongeveer een miljoen Nederlanders rondlopen met de gedachte een boek te schrijven.

Adviesprijs
Het systeem berekent een adviesprijs op basis van print- en verkoopkosten, maar auteurs hebben de vrijheid daarvan af te wijken. Schrijvers ontvangen de helft van de winst, is de belofte. Singel Uitgevers biedt aspirtant-auteurs tegen betaling de optie tot begeleiding bij het schrijven van pennenvruchten.

Amazon
Voor de uitgeverij biedt Brave New Books ook een manier om schrijftalent te ontdekken. Bol.com wil, atlhans volgens Ereaders.nl, met het self-publishing platform anticiperen op de eventuele entree van Amazon in ons land. De grootste webwinkelier ter wereld biedt soortgelijke diensten aan.