Twinkle | Digital Commerce

Ikea lanceert nieuwe mobiele site en app

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:51

Ikea heeft een nieuwe mobiele site en applicatie gelanceerd. In de app kunnen bezoekers producten vinden, boodschappenlijstjes maken en de voorraad in vestigingen controleren.

De mobiele site en applicatie komt na het nieuws van Twinkle van 1,5 maand geleden dat Ikea binnenkort een webshop gaat openen. De nieuwe mogelijkheden voor gebruikers met een smartphone spelen nog niet in op deze ontwikkeling. 'We zijn sinds vorig jaar bezig om stappen te zetten richting onze nieuwe webshop. Zo starten we nu ook met social media als Twitter, Facebook en Google+. Onze nieuwe mobiele site en app horen bij de reeks van ontwikkelingen op weg naar online verkoop in Nederland. Een concrete datum voor de opening van de webshop hebben we op dit moment niet, maar het zal in de tweede helft van dit jaar gebeuren', zegt Mark Ogertschnig van Ikea tegen Twinkle. 

In alle Ikea-vestigingen is vanaf nu gratis wifi beschikbaar om de site ook in het warenhuis met een mobiele telefoon te kunnen bezoeken.

‘Het gebruik van smartphones en tablets blijft toenemen’, vertelt Nico de Jong, marketing manager Ikea Nederland. ‘Een groot deel van het totale verkeer naar Ikea.nl komt zelfs van mobiele apparaten. We spelen in op deze trend door de verrijking van verschillende applicaties en diensten. Zo hebben we al een app gelanceerd waarmee je met een smartphone of tablet de nieuwe catalogus tot leven kunt brengen en toegang krijgt tot extra inspiratie. De introductie van gratis wifi in de vestigingen en de mobiele website en bijbehorende app is een logische stap. We willen onze klanten voor, tijdens en na hun winkelbezoek nog meer inspiratie en service bieden.’ De Ikea-app is te downloaden voor de iOS en Android.

Vacature
In maart schreef Twinkle over een vacature van Ikea voor een e-commerce salesmanager voor zijn Nederlandse webwinkel. ‘Ikea zal een webshop voor Nederland openen, om klanten een prettige en inspirerende online ervaring te kunnen bieden. Het is de taak van onze nieuwe e-commerce afdeling om van deze stap in de Ikea-historie een succes te maken’, schreef Ikea in de Engelstalige vacature, die inmiddels vervuld is.

In ons land kunnen tot nog toe alleen zakelijke kopers online bij Ikea terecht. Voor consumenten is er een verzamel- en transportservice, maar daarvoor moeten klanten eerst een bezoek brengen aan een van de woonwinkels.