Twinkle | Digital Commerce

KLM maakt app universeel

2017-05-27
180101
  • 0:57

KLM heeft zijn mobiele applicatie universeel gemaakt. De oorspronkelijke app voor de smartphone is nu ook te gebruiken op de iPad en bevat, naast een boekingsmogelijkheid, een inspiratiesectie.

KLM gooide zijn smartphone app afgelopen zomer op de schop. Het belangrijkste thema werd ‘personalisatie’; reizigers ontvangen voor en tijdens hun vlucht alle informatie over (gewijzigde) vertrektijden, wereldwijde luchthavens en de passagier zelf.

Geen iPad-app meer
De huidige update bevat wat betreft design geen andere grote veranderingen dan  een wijziging van de achtergrondkleur van de app, die ging van ‘donker’ weer terug naar wit. De grootste vooruitgang zit in het universele karakter van de app, schrijft iCulture. Dit maakt de aparte iPad-app nu overbodig, vindt KLM.

Inspiratie
De app bevat op de iPad een reisinspiratiesectie vol grote foto’s en informatie over verschillende bestemmingen. Daarmee creëert KLM alvast het vakantiegevoel voor gebruikers. Door in te loggen met de KLM-account kunnen zij de reis direct boeken. Dankzij de integratie van Airbnb is ook een passende accommodatie te vinden, Uber is er voor de taxiritten op locatie.