Twinkle | Digital Commerce

10 kanshebbers 'Best Multichannel Webshop of Europe'

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:36

Zara, C&A en Marks & Spencer maken dit jaar kans op een European E-commerce Award voor multichannel retailers. De prijzen worden op 3 juni uitgereikt tijdens de Global E-commerce Summit in Barcelona.

Het is de derde keer dat de European Ecommerce Awards worden uitgereikt. De Multichannel Awards vinden dit jaar voor het eerst plaats. Deze prijzen (goud, zilver en brons) gaan naar de Europese online retailers die de verschillende koop- en contactkanalen het best met elkaar combineren. Naast Zara, C&A en Marks & Spencer zijn Nespresso, John Lewis, House of Fraser, Burberry, Mango, Esprit en Apple de tien kanshebbers op de prijs.

Vijf nominaties
De tien bedrijven werden door de vakjury geselecteerd. GfK zal de tien kanshebbers onder de loep nemen aan de hand van driehonderd verschillende dimensies in GFK's ShopExperience. Die benchmark lag ook aan de basis van de vakprijsbeoordelingen bij de laatste Thuiswinkel Awards. Ook worden de retailers bezocht door een mysteryshopper, waarna vijf bedrijven worden genomineerd. Zij worden uitgenodigd om begin juni naar Barcelona te komen. Daar wijst de jury, mede op basis van GfK’s quick scan en het mysteryshoperrapport, een bronzen, zilveren en gouden award-winnaar aan.

Entrepreneurial Awards
Behalve de Multichannel Awards worden op 3 juni de Cross-Border Awards, voor bedrijven die excelleren in online verkoop over de grens, en de Entrepreneurial Awards uitgereikt. Bij deze laatste prijs kiest een (andere) jury een winnaar, een nummer 2 en een nummer 3 uit de online retailers die eerder op nationaal niveau werden bekroond. Daarmee wordt bekend wie de titel ‘Best Webshop of Europe’ overneemt van SaldiPrivati. Die Italiaanse flash sale site was de opvolger van de eerste winaar Thomann.de, een online muziekwinkel uit Duitsland.

Als winnaar van de belangrijkste Thuiswinkel Award dingt Coolblue namens ons land opnieuw mee naar de prijzen. Alle genomineerden voor de Entrepreneurial Awards presenteren zich tijdens de Global E-commerce Summit, van 2 tot en met 4 juni aanstaande in Barcelona.