Twinkle | Digital Commerce

Meeste online boekkopers halen af bij Primera

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:14

Primera begon twee maanden geleden met de verkoop van boeken op Primera.nl. Een ruime meerderheid van de kopers (60 procent) haalt boeken af in de winkel. De gemakswinkelketen wil click & collect uitbreiden naar andere categorieën.

Dat zei e-commerce manager Angelo Ridderhof vanochtend op Multichannel 2013. Primera, ooit opgericht door British American Tobacco en sigarenmerk Agio, startte anderhalf jaar geleden met online verkoop en het breidde zijn webassortiment vervolgens stukje bij beetje uit.

Webgebaseerd kassasysteem
Door een koppeling met CB verkoopt Primera sinds kort ongeveer tachtigduizend boektitels in zijn webshop, die behalve bezorgd (gratis bij orders boven de 20 euro) standaard kosteloos kunnen worden afgehaald. ‘We werken nu aan een webgebaseerd kassasysteem en als dat er is zullen we meer met click & collect gaan doen’, zei Ridderhof na zijn presentatie tegen Twinkle. Volgens hem is op dit moment onbekend hoeveel van de boekenafhalers een extra aankoop doen in de fysieke winkel. ‘Maar dat afhalen bijdraagt aan de winkelomzetten zien we wel terug.’

Persoonlijke aanbiedingen
Het nieuwe kassasysteem van Primera biedt ook mogelijkheden om in te zetten op gepersonaliseerde aanbiedingen volgens Ridderhof, een optie waar het eveneens nieuwe digitale loyaltysysteem voeding voor moet bieden. ‘Pas als dit allemaal staat en we ook mobiel goed aanwezig zijn, gaan we kijken hoe we de webwinkel in de winkel kunnen integreren’, reageerde Ridderhof op een vraag uit de zaal.