Twinkle | Digital Commerce

Primark's e-commercedebuut begint met gecrashte site

2022-11-15
1000562
  • [nieuws]
  • 1:16

Retailer Primark is in het Verenigd Koninkrijk begonnen met het uitproberen van click and collect. Het is voor het eerst dat klanten online bij het bedrijf kunnen kopen. Maar al snel na de lancering vloog de webshop eruit.

De website kon de toegestroomde menigte niet aan. Als gevolg daarvan konden sommige klanten tijdelijk niet op de site terecht. Aan de click and collect-proef doen 25 winkels mee en klanten kunnen daarbij kiezen uit zo’n 2.000 kinder- en babyproducten kiezen. Deze rekenen ze online af en halen ze op in één van de aangesloten filialen.

Volgens Primark kunnen klanten vanaf twee dagen na de geplaatste bestelling de kleding ophalen. Het gaat om bestellingen met een minimale orderwaarde van 15 pond.

De 25 aangesloten vestigingen zijn gevestigd op verschillende locaties, zoals in het centrum van grote steden, winkels die buiten de stad zijn gevestigd en kleinere steden. Onder andere Manchester, Liverpool, Sheffield, Blackburn, Carlisle en Wrexham doen mee aan de proef.

De eerste stap in e-commerce betekent overigens niet dat Primark dit vanaf nu gaat omarmen. Zo denkt het bedrijf er niet aan om een stand alone webshop te beginnen. ‘We zijn grote fans van de winkelstraten en we geloven hartstochtelijk dat een bloeiend lokaal winkelgebied iedereen in de gemeenschap ten goede komt’, stelt directeur Paul Marchant. ‘Bij onze benadering van online draait alles om het ondersteunen en aanvullen van onze winkels, die altijd de kern van ons bedrijf zullen vormen.’