Twinkle | Digital Commerce

Primark start later dit jaar met click and collect in VK

2022-06-21
1000562
  • [nieuws]
  • 1:06

Kledingketen Primark zet een stap richting online verkoop. Het bedrijf start in het Verenigd Koninkrijk met click and collect.

Het gaat vooralsnog om een test in zo’n 25 winkels in het noordwesten van het Verenigd Koninkrijk. Daar kunnen klanten tegen het einde van het jaar aan de proef meedoen. Click and collect is alleen mogelijk voor een geselecteerd aanbod aan kinderproducten.

Volgens Primark kan het aanbieden van click and collect mogelijk zorgen voor meer klanten in de winkels, zo reageert het bedrijf: ‘We hebben voor deze proef voor een uitgebreid assortiment kinderproducten gekozen, waarvan we denken dat ze het potentieel hebben om aan een onvervulde klantvraag te voldoen. Waardoor de bezoekersaantallen van zowel bestaande als nieuwe klanten in de winkel worden gestimuleerd.’

Daarnaast zou de proef vooral interessant zijn voor klanten die regelmatig in de middelgrote filialen van Primark aankopen doen, vervolgt het bedrijf: ‘Deze beschikken slechts een beperkt assortiment en voor deze klanten zal het aantal beschikbare opties ruim verdubbelen.’

Enkele maanden geleden liet het bedrijf al weten met het idee van click and collect rond te lopen. Nu is dat dus geconcretiseerd. De click and collect-bestellingen worden vanuit een dc tijdens de proef handmatig verwerkt. Later wil Primark dit gaan automatiseren. Consumenten kunnen de bestellingen gratis afhalen en retourneren in de winkels.