Twinkle | Digital Commerce

Tell Sell neemt Veilingacties.nl over

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:16

Tel Sell, bekend van productverkoop op televisie, heeft een meerderheidsbelang genomen in Veilingacties.nl. De verkopende Dutch Concept Group houdt een deel van de aandelen in de veilingsite, die pas een paar jaar geleden werd opgericht.

Veilingacties.nl wordt ondergebracht in een nieuwe onderneming met de naam Tel Sell Auctions BV. Komende vrijdag wordt de site opnieuw gelanceerd op het naamgevende domein. Webwinkeliers of reisorganisaties kunnen kosteloos restpartijen slijten via Veilingacties.nl, dat ook zelf assortiment inkoopt. Hoogste bieders betalen bovenop de biedprijs variabele veilingkosten aan de intermediair.

Tirato.nl
Webbureau Tirato.nl, onderdeel van verkoper Dutch Concept Group en ontwikkelaar van Veilingacties.nl, zal Tel Sell blijven ondersteunen bij de doorontwikkeling van het concept. De transactie markeert het eind van Veilingacties.nl's strategische samenwerking met Sanoma Media, dat mediabereik aanleverde.
 
1,2 miljoen euro
Oprichter Dustin Karelse laat namens de Dutch Concept Group weten dat Veilingacties tot op heden door slechts één medewerker draaiende werd gehouden. De verkoopomzet bedraagt sinds de oprichting tweeënhalf jaar geleden ruim 1,2 miljoen euro, zegt hij tegen Twinkle. ‘We realiseerden ons dat we met deze enorme expansie tegen een plafond aanliepen. Tel Sell heeft de power en mankracht om het concept verder uit te rollen.’

Tell Sell
Tell Sell werd in 1993 opgezet door Louise Mulder. Het bedrijf verkoopt de op tv aangeprezen producten zowel telefonisch als op Tellsell.com. De nieuwe eigenaar gaat Veilingacties.nl inzetten om producten uit het bestaande asoortiment te slijten, daarnaast blijven externe leveranciers welkom.