Twinkle | Digital Commerce

Sears stelt magazijnen open voor andere webwinkels

2017-05-27
256256
  • 1:23

In navolging van onder andere Amazon en Zalando gaat Sears webwinkeliers de fulfilment van pakjes uit handen nemen. Fulfilled by Sears is beschikbaar voor Amerikaanse online retailers die verkopen op de marktplaats van Sears.
  
Verkooppartners van Sears kunnen niet alleen orders op Sears.com verwerken via de nieuwe service, maar ook bestellingen op hun eigen sites of andere platforms. Fulfilled by Sears fungeert zo als incentive voor Amerikaanse webwinkeliers om te gaan verkopen via de marktplaats. Ook Amazon hanteert als voorwaarde voor zijn fulfilment-diensten dat online retailers verkopen op Amazon.com.

Kosten
Sears presenteert zijn fulfilment-programma als ‘pay-as-you-go service’, zonder vaste kosten voor retailers. Er gelden geen basistarieven of minimale orderwaardes voor aansluiting, maar deelnemende partijen betalen sowieso al het vaste tarief van 39,99 dollar plus een variabele verkoopcommissie voor Sell on Sears. Wat de fulfilment betreft betalen ze Sears voor de magazijnruimte die ze in beslag nemen. Bij verkoop op Sears.com worden een gewichtafhankelijke handling fee en een vaste pick and pack fee van 1 dollar in rekening gebracht. Deze commissies liggen hoger bij fulfilment van orders uit andere kanalen dan Sears’ eigen marktplaats, schrijft Internet Retailer.

Kwantumkorting
Webwinkeliers kunnen bij Sears profiteren van kwamtumkorting op verzendtarieven, laat de naar omzet 8e webverkoper van Amerika (3,6 miljard dollar omzet in 2011) weten. Fulfilled by Sears is voorzien van track & trace opties voor retail- en eindklanten.

Zalando
Eind vorig jaar maakte Zalando bekend zijn nieuwe, eigen magazijnen open te stellen voor andere webwinkeliers. Anders dan bij Amazon en Sears is de logistieke dienstverlening voor derden ondergebracht in een apart bedrijf: MyBrands Zalando eLogistics.