Twinkle | Digital Commerce

Coolblue opnieuw ‘Beste Webwinkel van Nederland’

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:38

Coolblue is vanavond uitgeroepen tot ‘Beste Webwinkel van Nederland 2012’. Het bedrijf won behalve de belangrijkste vakprijs ook twee deelvakprijzen en twee Publieksprijzen XL bij de Nationale Thuiswinkel Awards 2013.

De jury oordeelde net als vorig jaar dat Coolblue zich de Beste Webwinkel van Nederland mag noemen. Het bedrijf bleef de andere genomineerden Bol.com en KLM voor in de race om de meest prestigieuze award voor e-commerce in Nederland.

Proces
Anders dan in voorgaande jaren lag een benchmark van onderzoeksbureau Intomart GfK aan de basis van de Beste Webwinkel Award 2013. Deze GfK ShopExperience is opgebouwd uit de vijf stappen van het online klantrelatieproces: oriëntatie, selectie, transactie, aflevering en evaluatie. Alle organisaties die zich inschreven werden door mysteryshoppers getest op de vijf deelcriteria, met samen zo’n dertig dimensies en een veelvoud aan checkpoints. De prestaties van de webwinkels op al deze punten werden gemeten met internationale best practices (op een schaal van 1 tot en met 100 punten). De drie webwinkels met de hoogste gemiddelde scores over alle criteria werden genomineerd voor de award.

Blauwe organisaties
De GfK ShopExperience leverde volgens de jury een mooie short list op van drie succesvolle Nederlandse webwinkels. Ze hebben de kleur blauw gemeen, maar verder zijn ze toch vooral erg verschillend, in de aard en bron van hun aanbod, in de inrichting van hun organisatie en in hun focus.

Dubbele doelstelling
Coolblue is volgens de jury ‘een flexibel bedrijf dat harder groeit dan de markt, on-Nederlands inspirerend volgens sommigen. De Beste Webwinkel van Nederland 2013 heeft niet veel op met geloof, meer met data, om klanten steeds beter te kunnen helpen. De e-commerce ondernemers slagen in hun dubbele doelstelling om geld te verdienen met een voorbeeldbedrijf in klantgericht ondernemen.’

Coolblue mag dit jaar in totaal vijf awards mee naar huis nemen.

De winnaars van de overige vakprijzen vindt u hier, de winnaars van de deelvakprijzen staan hier vermeld.

Lees hier welke webwinkels er dit jaar een publieksprijs XL hebben gewonnen.