Twinkle | Digital Commerce

Kamera Express wil shop en winkels Foto Klein overnemen

2017-11-08
180101
  • 1:12

Kamera Express heeft een principeakkoord gesloten voor de overname van vijf XL-winkels van het failliette Foto Klein. Ook de domeinnaam Klein.nl behoort tot de inboedel, maar er wordt nog onderzocht of deze site in de lucht blijft.

‘We nemen de voorraden en inventarissen van alle 34 Foto Klein-vestigingen over’, vertelt Ben Cornelisse, managing director van Kamera Express, aan Twinkle. ‘Daarnaast zijn we nu in gesprek met de verhuurders van de vijf Foto Klein XL-locaties om deze vestigingen te kopen. Die willen we dan als Kamera Express-filialen inrichten en gaan bij akkoord begin maart open’.

Gesprekken over Klein.nl
De 29 kleinere winkels zijn niet interessant voor het fotoapparatuurbedrijf uit Capelle aan den IJssel, zegt Cornelisse. ‘Over het in de lucht houden van Klein.nl gaan we de komende twee weken in gesprek. Het zou een optie kunnen zijn om dit op zichzelf te laten bestaan, maar we moeten kijken wat haalbaar is.’

Klein en Foka
Klein Retail Group, het moederbedrijf van retailketen Klein, werd begin deze maand failliet verklaard. De winkels waren toen al gesloten, de webwinkel was tot dan nog wel gewoon in de lucht. Saillant detail: Jeroen Klein, tot een paar maanden geleden als directeur betrokken bij het familiebedrijf, nam vlak daarvoor fotospeciaalzaak Foka over, net als Foto Klein een begrip in Rotterdam en omstreken.