Twinkle | Digital Commerce

Wehkamp.nl sluit pact met Unilever

2017-05-27
234149
  • 1:10

Wehkamp.nl en Unilever, twee grote namen in het Nederlandse retaillandschap, hebben een strategische samenwerking gesloten. Vanaf vandaag verkoopt Unilever meer dan 250 producten van onder andere de merken Zwitsal, Andrélon, Vaseline en Neutral op Wehkamp.nl.

‘Met het partnerschap spelen wehkamp.nl en Unilever in op de groeiende behoefte van de Nederlandse consument om al hun gewenste producten online te kunnen kopen’, schrijft Wehkamp.nl in een eigen bericht over de deal.

'Veilige vindplaats'
Jorg Brouwer, verkoopdirecteur bij Unilever, laat optekenen: 'Unilever heeft de ambitie overal te zijn waar de Nederlandse consument zich bevindt. Wehkamp.nl is voor ons daarin een vooruitstrevende en deskundige samenwerkingspartner. De positionering van Wehkamp.nl als de meest actuele en veilige vindplaats sluit aan op de visie van Unilever.'

Procter & Gamble, Beiersdorf en Nutricia
De overeenkomst tussen Unilever en Wehkamp.nl staat niet op zichzelf: eerder sloot het vlaggenschip van Twinkle100-aanvoerder RFS Holland Holding al soortgelijke deals met producten van fast moving consumer goods (fmcg), te weten Procter & Gamble, Beiersdorf en Nutricia.

Unilever online
Unilever werkte in ons land eerder samen met Truus.nl, de websupermarkt die vorig jaar failliet ging. Net als op Truus.nl destijds biedt Unilever op Wehkamp.nl korting als shoppers combinaties van artikelen bestellen (voorbeeld). Op de Britse markt experimenteert de fabrikant al enige tijd met een bezorgconcept voor lokale winkeliers.