Twinkle | Digital Commerce

Sanoma Media neemt meerderheidsbelang in Fashionchick.nl

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:17

Sanoma Media heeft zijn belang in No Search, het bedrijf achter Fashionchick, uitgebreid van 25 naar 55 procent. Volgens directeur performance based Sander Ten Dam past de overname in de strategie van het uitgeefbedrijf, ‘waarin we e-commerce een belangrijke rol geven’.
 
Sanoma Media laat vanochtend weten dat de omzetgroei van Fashionchick afgelopen jaar uitkwam op 32 procent, zonder daar overigens concrete bedragen bij te noemen. Een ‘substantieel deel’ van de inkomsten is te danken aan de activiteiten op de Franse, Duitse, Amerikaanse en Britse markt. In Rusland betrad Fashionchick als Shopicon.ru de markt.

Voor 2013 verwacht Fashionchick, dat verdient aan verwijzingen naar ruim 150 online modewinkels, een soortgelijke groei. Het wil zijn positie op de genoemde markten versterken en zijn entree maken in andere landen.

Woonzusje
Fashionchick heeft de afgelopen jaren nieuwe mobiele apps gelanceerd, een eigen collectie pumps op de markt gebracht en de usability van zijn platform verbeterd. No Search ontwikkelde ook een woonzusje voor Fashionchick; op Myhomeshopping.nl is aanbod van woonwinkels gebundeld.

SB Commerce
Sanoma Media nam twee jaar geleden een belang in Fashionchick, met de optie het bedrijf over te nemen. Een soortgelijke earn-out constructie sloot Sanoma afgelopen najaar met SB Commerce, eigenaar van Voor-thuis.nl, Gadgethouse.nl en een aantal andere webwinkels. Samen met SB Commerce gaat Sanoma fysieke woonwinkels begeleiden bij de start met online verkoop. Daarmee manifesteert het uitgeefbedrijf zich voor het eerst als aannemer van e-commerce trajecten.