Twinkle | Digital Commerce

Webwinkel Formido officieel geopend

2017-05-27
241110
  • [nieuws]
  • 1:29

Formido, net als Praxis onderdeel van retailconcern Maxeda, heeft zijn centrale webwinkel officieel geopend. ‘Formido is hiermee de eerste grote bouwmarktketen die de stap naar online verkoop van bouwmarkt assortiment maakt’, aldus de keten.

Franchiseformule Formido start met een centraal online assortiment van ruim drieduizend producten, waarin alle categorieën zijn vertegenwoordigd. Het aanbod zal geleidelijk worden uitgebreid. Klanten kunnen kiezen of ze de online bestelde producten thuis laten bezorgen of afhalen bij één van de 79 Formido-winkels in Nederland (click & collect).

Vertrouwd gezicht
In de meeste gevallen bezorgen Formido-ondernemers bestellingen zelf aan huis bij de klant. ‘Dus geen pakketdienst aan de deur maar het vertrouwde gezicht van de lokale Formido Bouwmarkt. Weer een extra moment om de klantenrelatie te versterken’, aldus e-commerce manager Lisanne Redczus van Formido in een persbericht van Kega, dat de shop ontwikkelde.

Formidotros.nl
Het is Formido gelukt franchisenemers te overtuigen van de meerwaarde van het extra verkoopkanaal. De keten ziet zich al jaren geconfronteerd met één ondernemer die zijn winkelassortiment op eigen houtje online verkoopt op Formidotros.nl, ‘altijd 10 procent goedkoper dan in de Formido bouwmarkt’. De webwinkel is nog steeds in de lucht.

Bouwketens online
Bij gebrek aan serieuze online initiatieven van de grote bouwketens was Wehkamp.nl de afgelopen jaren een van de weinige bestemmingen voor klussende webshoppers. Een complete bouwmarkt zal het webwarenhuis echter niet worden, zei unit manager Erwin van Cooth onlangs tegen Twinkle.

Een deel van het assortiment van Formido’s grotere zus Praxis (139 winkels) is al wel enige tijd online te koop op Shop.praxis.nl. De exploitatie van de webshop is in handen van Kowin, een dochterbedrijf van PostNL. Gamma en Karwei, ketens van Intergamma, verkopen nog niet online. Het Duitse Hornbach wil komend jaar beginnen met webverkoop in ons land.