Twinkle | Digital Commerce

BCC start bezorging op zondag

2017-11-11
180101
  • 1:18

BCC bezorgt vanaf dit weekend ook op zondag. De elektronicaretailer claimt binnen zijn segment de eerste te zijn die op alle dagen van de week bezorgt. De service is ter introductie gratis, maar BCC levert op de dag des Heren alleen grote elektronicaproducten.

BCC zet de volgende stap in de logistieke wedloop tussen online verkopers van consumentenelektronica. Bobshop.nl, onderdeel van de Foppen Groep, pionierde met same day delivery, op dit punt al snel gevolgd door Coolblue. Dat bedrijf verlegde de uiterste besteltijd (cut-off tijd) voor gratis standaardleveringen recentelijk naar 23.59 uur. Een ‘wereldprimeur’ volgens Coolblue.

Wasmachines, koelkasten en grote televisies
Vandaag meldt BCC zich met zondagbezorging voor onder andere wasmachines, koelkasten en grote televisies. Daarvoor zet de dochter van de Britse Darty Group zijn eigen BCC Bezorgservice in. Die levert grote producten binnen tijdvakken af en installeert ze desgewenst voor 15 euro. De zondagse optie bestaat niet voor producten onder 30 kilo, die BCC laat bezorgen door PostNL. BCC zal in het nieuwe kalenderjaar ‘een minimale toeslag’ gaan rekenen voor zondagbezorging.

Gratis bezorgen en afhalen
BCC, met een afgelopen online jaaromzet van 23,9 miljoen euro de nummer 40 in de Twinkle100, bezorgt pas sinds kort gratis aan de klant. De keten verlegde recentelijk ook zijn cut off tijd, van zes naar tien uur ’s avonds. Weborders zijn ook kosteloos af te halen in de 56 winkels van BCC, dat zijn online assortiment door dropshipping wil vergroten.