Twinkle | Digital Commerce

'Shopping apps Amazon.com krijgen update

2017-05-27
218191
  • 0:58

Amazon presenteert vandaag updates van zijn Amerikaanse apps voor iOS en Android. Voor het eerst is het mogelijk binnen de apps te shoppen op categorie ('Shop by Department'). Ook het Subscribe & Save programma van Amazon heeft een plek gekregen in de apps.

Tot voor kort was het niet mogelijk om op basis van categorieën Amazon-producten te vinden op de smartphone, waardoor het aankwam op het intikken van zoektermen. Die tijd is nu 'eindelijk' voorbij, schrijft weblog Techcrunch.

Subscribe & Save
Een ander mobiel novum is het Subscribe & Save programma van Amazon, een vorm van wat wel abo-commerce wordt genoemd. Klanten van Amazon kunnen gemaksabonnementen nemen op bijvoorbeeld diervoeding, pampers of kantoorartikelen.

Interval
Anders dan bij veel andere aanbieders van subscription commerce, signaleert Techcrunch, kunnen Amazon-klanten zelf kiezen met welke regelmaat ze producten krijgen toegestuurd: de interval mag variëren van één maand tot zes maanden. De artikelen worden tegen korting verstrekt en de verzending is gratis.