Twinkle | Digital Commerce

DaWanda klaar voor de start in Nederland

2017-05-27
332219
  • 1:11

Met een fysieke designmarkt in het Meininger Hotel in Amsterdam viert DaWanda over tien dagen zijn Nederlandse entree. Naar eigen zeggen is DaWanda voor Etsy de grootste online marktplaats voor handgemaakte producten in Europa.

DaWanda werd in 2006 opgericht in Berlijn. Na de Duitse volgen een Engelse en Franse versie van de marktplaats. Op het internationale platform worden onder de circa twee miljoen gebruikers ongeveer net zoveel producten aangeboden. Kopers leggen direct contact met verkopers, waarbij ze eventuele aanvullende wensen kunnen uitwisselen. Kopers kunnen ook met elkaar in contact treden en lering trekken uit aanbevelingen, reviews en ratings.
 
DaWanda Designmarkt
Volgende week zondag wordt de lancering van de Nederlandse site, al beschikbaar in besloten bèta, gevierd. Tijdens de DaWanda Designmarkt krijgen honderd internationale ontwerpers ieder een kamer toegewezen, waarin ze hun handgemaakte producten aan de man kunnen brengen. DaWanda biedt onder meer aanbod in de categorieën mode, sieraden, accessoires, tassen, kunst en wonen.


Etsy
DaWanda claimt in Europa groter te zijn dan de Amerikaanse handmade marketplace Etsy, dat zich sinds begin vorig jaar ook actief bemoeit met de Nederlandse markt. Behalve een Nederlandstalige site komt er in ons land ook een kantoor van DaWanda, aldus vaksite Signnieuws.nl. Het Duitse bedrijf zou zich dit jaar op nog tenminste één andere nieuwe markt willen richten.