Twinkle | Digital Commerce

Beslist.nl getroffen door cyberaanval

2017-05-27
552599
  • [nieuws]
  • 0:52

Computers van mensen die afgelopen dinsdagmiddag Beslist.nl bezochten, zijn mogelijk geïnfecteerd met een virus. Door een cyberaanval kregen hackers toegang tot het banner-systeem van de vergelijker, dat werd geïnfecteerd.


Bezoekers met een verouderde virusscanner of browser liepen eergisteren tussen twee en zes kans op besmetting. Hoe de cyberaanval tot stand heeft kunnen komen is volgens Beslist.nl onbekend. De vergelijker gaat de zaak met hulp van buiten onderzoeken en zal systemen waar nodig aanpassen.

Malware
Beslist.nl verwacht dat het aantal gedupeerden meevalt. ‘Er zijn weinig klachten binnengekomen en de malware was vrij snel gevonden en verwijderd’ aldus directeur Kees Verpalen. Beslist.nl geeft inmiddels enige tekst en uitleg aan klanten op zijn website.

Kwart miljoen bezoekers
Beslist.nl krijgt dagelijks meer dan een kwart miljoen unieke bezoekers over de vloer. De site bereikte in juni een op de vijf Nederlandse internetgebruikers (Stir). Bij Beslist.nl zijn ruim vijfduizend webwinkels aangesloten, waarvan sommige ook verkopen op de site.