Twinkle | Digital Commerce

‘Anonymous helpt Thuisbezorgd.nl in strijd tegen hackers’

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:11

Takeaway.com, het moederbedrijf van Thuisbezorgd.nl, is in de afgelopen drie weken tien keer bestookt met een DDoS-aanval. Vier hackers van DotNetFuckers zijn inmiddels opgepakt in Noorwegen. Takeaway.com heeft dat mede te danken aan krakerscollectief Anonymous.
 
Dat zegt Jitse Groen vandaag tegen Nuzakelijk.nl. De oprichter van Thuisbezorgd.nl ontving twee mails van Anonymous, waarin het bekend maakte de Noorse hackers van DotNetFuckers op te zullen sporen: ‘Eerlijk gezegd wisten wij niet zo goed wat we daarmee aan moesten. Afgelopen woensdag bleken de leden van DotNetFuckers met hulp van Anonymous in Noorwegen te zijn opgepakt', aldus Groen.

DotNetFuckers
Jitse Groen sprak op donderdag 26 april met Twinkle over de DDoS-aanval ('Distributed Denial of Service’) van de avond ervoor, die op Twitter werd opgeëist door DotNetFuckers. Thuisbezorgd.nl en internationale zustersites werden vervolgens nog één keer succesvol en ettelijke keren zonder resultaat aangevallen.

DDos-aanvallen
Servers worden bij een DDoS-aanval met extreem veel verkeer bestookt, waardoor sites onbereikbaar kunnen worden. 'Redder' Anonymous bouwde een reputatie op als pleger van vergeldende DDos-aanvallen. Aan Groen lieten ze weten tegen cyberaanvallen te zijn die 'zonder enige aanleiding onschuldige sites platleggen'.

Schade
Volgens Groen heeft zijn bedrijf vijftigduizend euro directe en maximaal datzelfde bedrag aan indirecte schade geleden als gevolg van de aanvallen. Nu vier van de hackers zijn gearresteerd zal een schadeclaim volgen.