Twinkle | Digital Commerce

Joost van Gaal en Peter Reddering weg bij Kleertjes.com

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:30

Kleertjes.com gaat verder zonder CEO Joost van Gaal en e-commerce manager Peter Reddering. Oprichtster Claudia Willemsen en Jeroen Quaegebeur vormen tijdelijk de directie. Jeroen Bos is aangesteld als ad interim e-commerce manager.

De wegen tussen Kleertjes.com en Joost van Gaal scheidden ‘omdat verwachtingen over en weer toch niet geheel overeen kwamen’, zegt Claudia Willemsen. De founding mother van Kleertjes.com, in 2007 verkozen tot beste webwinkel van Nederland, verkocht tweederde van haar aandelen twee zomers geleden aan Comnaar Investment en Mentha Capital. In Joost van Gaal werd in januari 2011 een nieuwe CEO gevonden.

Nieuwe CEO
Door diens vertrek vervult Willemsen op dit moment de functie van interim commercieel directeur, Jeroen Quaegebeur (van aandeelhouder Mentha Capital) die van interim algemeen directeur. ‘We beraden ons nog op de toekomstige CEO-functie en de mensen om die persoon heen’, zegt Willemsen tegen Twinkle. ‘We kijken bijvoorbeeld naar mogelijkheden om meer marketing- en retailkennis toe te voegen aan het management team.’

Peter Reddering
De huidige e-commerce manager Peter Reddering neemt eind deze maand na ruim drie jaar afscheid van Kleertjes.com, de nummer 49 in de Twinkle100. ‘Hij gaat verder als adviseur, ‘zegt Willemsen, ‘helaas voor ons‘. Jeroen Bos, die eerder onder andere (interim) werkzaam was voor Ziggo, Claudia Sträter, Scheer & Foppen, Corendon en Dexcom Retail, neemt zijn activiteiten voorlopig over.

Platform
Kleertjes.com zit in de eindfase van een migratie naar een nieuw e-commerce platform. Er ligt nog altijd werk volgens Willemsen. ‘Aan de voorkant mikken we nu vooral op conversieverhoging. Aan de achterkant zijn er meer verbeterpunten, maar daar zullen onze klanten niks van merken. In goede samenwerking met Unic en Hybris zijn we de puntjes op de i aan het zetten, al blijf je bij e-commerce natuurlijk continu naar verbeteringen zoeken.’