Twinkle | Digital Commerce

Cybercriminelen maken gegevens Spreadshirt buit

2021-07-13
1000562
  • [nieuws]
  • 0:50

Bij een cyberaanval op webshop Spreadshirt hebben hackers de gegevens van klanten, partners, medewerkers en externe dienstverleners gestolen. Daarbij zijn ook enkele betalingsgegevens buitgemaakt.

Dat meldt Spreadshirt maandag op zijn website. Het internationaal opererende platform voor on-demand bedrukte kleding en accessoires zegt het slachtoffer te zijn van een georganiseerde cyberaanval. Hackers kregen toegang tot onder andere adres- en contractgegevens van klanten, partners, medewerkers en externe dienstverleners, zo valt te lezen. ‘Bovendien zijn de betalingsgegevens geschaad van een klein deel van de klanten die via een overschrijving bij Spreadshirt, Spreadshop of TeamShirts hebben betaald of een terugbetaling hebben ontvangen.’

Volgens de laatste berichten waren er van alle andere klanten geen rekeninggegevens opgeslagen op de gehackte servers. Het incident heeft geen invloed op de bedrijfsactiviteiten en alle systemen draaien normaal door. Spreadshirt laat weten alle nodige maatregelen te hebben getroffen om de gegevens te beschermen en zal aanvullende maatregelen nemen om een herhaling te voorkomen.

[Foto: Spreadshirt]