Twinkle | Digital Commerce

EBay en PayPal ieder goed voor 10 miljard mobiele dollars dit jaar

2017-10-05
180101
  • 1:03

EBay is dit jaar naar verwachting goed voor 10 miljard dollar aan mobiele handel. Het bedrijf laat weten dat betaaldochter PayPal ongeveer een zelfde bedrag (deels overlappend) aan mobiele transacties zal verwerken.


CEO Joe Donahoe spreekt van een onvoorstelbare groei ('staggering') van mobile commerce, dat enkele jaren geleden nog niet eens bestond. EBay en PaYpal zien de mobiele handel dit jaar verdubbelen ten opzichte van vorig jaar.

EBay maakte gisteren bekend dat zijn totale omzet in het afgelopen kwartaal uitkwam op 3,4 miljard dollar, ruim 23 procent meer dan vorig jaar. De winst groeide met 16 procent tot 730 miljoen dollar.

Handelsvolume
Donahoe toonde zich behalve met de mobiele groei tevreden over de groei van het handelsvolume op sites als eBay en Marktplaats.nl. Dat groeide mondiaal met meer dan 10 procent, de grootste toename sinds 2006 (cijferraport in pdf).

Vaste prijzen dominant
Ebay laat het veilingmodel steeds meer los op zijn internationale handelssites. Twee op de drie transacties (65 procent) komen inmiddels tegen vaste prijzen tot stand. In het tweede kwartaal van vorig jaar jaar lag het fixed price aandeel nog op 61 procent.