Twinkle | Digital Commerce

Docdata maakt vaart met Europees fulfilment-netwerk

2017-05-27
270222
  • 1:26

Bij de bekendmaking van zijn halfjaarcijfers meldt Docdata verder te willen groeien in fulfilment voor cross border e-commerce. ‘Naast Italië willen wij meerdere nieuwe landen gaan toevoegen aan ons internationale netwerk’, laat het bedrijf weten .

In de eerste zes maanden van dit jaar boekte Docdata een omzet van 64,1 miljoen euro uit zijn e-commerce activiteiten (e-fulfilment en e-payments). Dat is 17 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Mede dankzij een afkalving van het personeelsbestaand (van 1.070 naar 1.000 FTE in een half jaar) groeide de winst van 2,5 miljoen euro tot 4,2 miljoen euro. E-commerce is nu goed voor 95 procent van Docdata’s inkomsten (cijferraport, pdf).

Lokale partners
CEO Michiel Alting van Gesau laat vandaag weten dat Docdata flink blijft investeren in internationale dienstverlening, door samenwerkingen aan te knopen met soortgelijke bedrijven in andere landen. 'We hebben zowel in de Benelux als in Duitsland een top 3 positie bereikt. Binnen Europa zijn wij één van de weinige spelers die een cross border netwerk kunnen aanbieden.’

Docdata is bezig zijn dienstverlening uit te breiden naar Italië. Vervolgens komen andere Europese landen aan de beurt:E-fulfilment centraal
Docdata heeft niet langer de ambitie om een full service dienstverlener te worden in e-commerce, maakte het begin dit jaar bekend. Het wil zich concentreren op e-fulfilment, ook in nieuwe markten dus én in nieuwe productcategorieën. Voor dit jaar stonden investeren in de verwerking van food orders op de rol. Docdata zou dicht bij een investering zijn geweest in Newco Food Retail, de eigenaar van websupermarkt Smaak.nl. Bij het uitblijven van groeigeld liggen de activiteiten van dat bedrijf al maanden stil.