Twinkle | Digital Commerce

Amazon investeert in click & collect

2017-11-08
180101

Amazon heeft nieuwe wanden met kluisjes geplaatst in Groot-Brittannië. De online retailer ging daarvoor in zee met Co-operative Food Stores. Anders dan eerder geplaatste kluisjeswanden zijn de nieuwe AmazonLockers voorzien van het Amazon-logo.

In en om Londen en Manchester zijn recent zes AmazonLockers geplaatst. Ze staan op de vloer van Co-operative Food Stores, schrijft en toont Kantar Retail in een posting op zijn weblog:Afhaaloptie
Behalve het beeldmerk van de grootste webwinkelier ter wereld dragen de nieuwe AmazonLockers ook de oranje kleur van het bedrijf. Britten die niet in de winkel komen om een pakje op te pikken worden zo gewezen op Amazon’s afhaaloptie. Voor de kwakkelende supermarktketen kunnen de kluisjes fungeren als trekker van nieuw winkelpubliek. Wie bij Amazon kiest voor click & collect krijgt per e-mail een code die drie dagen fungeert als virtuele sleutel.Amazon en click & collect
Het ligt in de rede dat Amazon eerst kijkt of de click & collect optie aanslaat, voor deze verder uit te rollen bij Co-operative en vervolgens eventeel elders in de UK of daarbuiten.

Amazon plaatste een klein jaar geleden een eerste kluisjeswand in een Brits winkelcentrum. In dezelfde periode startte het bedrijf in zijn Amerikaanse thuisstad Seattle een experiment op de winkelvloer van een 7-Eleven. Later volgden nog een test in New York.

Lange tijd bleef het in Amerika stil rond de AmazonLockers, maar recent werd een nieuwe kluisjeswand ‘with a fancy new orange paint job’ gespot in een filiaal van 7-Eleven in Northern Virginia.