Twinkle | Digital Commerce

Beslist.nl: duizenden nieuwe webwinkels door gratis opname

2017-05-27
436275
  • 1:22

Beslist.nl biedt webwinkeliers sinds 1 juni 2011 gratis ruimte op zijn website. De vergelijker maakt een jaar later de balans op: afgelopen 1 juni hadden 3.188 webshops een gratis Starters Account bij Beslist.nl, dat zijn bereik onder Nederlandse internetgebruikers flink zag groeien.

Beslist.nl maakte begin mei vorig jaar bekend webwinkeliers gratis plek te gaan bieden op zijn site, op de dag dat Google Shopping officieel werd aangekondigd in ons land. De Nederlandse vergelijker wilde de prijsdrempel wegnemen voor startende en kleinere webshops, die ook kosteloos bij Google terecht zouden kunnen. Google heeft inmiddels overigens laten doorschemeren gratis opname in zijn productzoekmachine te zullen staken, ook in Nederland.

Tweederde nu gratis
Binnen een maand na de introductie van de gratis Starters Accounts kreeg Beslist.nl er al zo’n zevenhonderd nieuwe webshops bij. Inmiddels hebben 3.188 van de ongeveer 4.700 shops op Beslist.nl een gratis account, iets meer dan tweederde van alle aanbieders.

Bereik
Mede door deze groei zag Beslist.nl zijn bereik flink groeien, van 14,1 procent in mei 2011 tot 20,2 procent van de Nederlandse internetgebruikers vanaf 13 jaar in april 2012 (Bron: Stir). Het bereik van Kieskeurig.nl zakte in dezelfde periode van 14,1 tot 12,6 procent, waardoor Beslist.nl op dit punt met afstand de grootste vergelijker van Nederland is momenteel.

Naamsbekendheid
'Nu nog onze naamsbekendheid vergroten’, ziet marketingcommunicatiemanager Carla Vaandrager ruimte voor verbetering. ‘Deze blijft nog achter. Vandaar dat we sinds kort hoofdsponsor zijn van het schaatsteam van Gerard van Velde. Deze sponsoring zullen we de komende periode verder gaan activeren.’