Twinkle | Digital Commerce

PayPal laat accounts openen en opwaarderen via iDeal

2017-05-27
610225
  • 1:04

PayPal Nederland heeft samen met MoneyMedic Money2.nl gelanceerd. Op de site kunnen consumenten een PayPal account openen waarbij iDeal ter verificatie wordt ingezet. Door de koppeling kunnen gebruikers hun PayPal-tegoed vervolgens ook opwaarderen via iDeal.

Feitelijk zetten PayPal en MoneyMedic iDeal in als versnelde autorisatie om bankgegevens direct te controleren. Het reguliere verificatieproces voor het koppelen van een bankrekening aan een PayPal-rekening duurt momenteel twee tot drie dagen volgens de initiatiefnemers. Zij zeggen dat Money2.nl ook uitkomst biedt bij het online kopen over de grens, omdat Nederlanders voortaan snel geld op hun PayPal-rekening kunnen zetten.

Aankoopbescherming
Eelco van Wijk, algemeen directeur van PayPal Benelux, noemt de aankoopbescherming van PayPal als nog een ander voordeel: ‘Daardoor kan de consument bij het niet ontvangen van zijn pakketje geld terug kan krijgen. Die bescherming heeft hij bij aankopen via iDeal niet.’

Naar PayPal zonder PayPal
PayPal Nederland en MoneyMedic hebben meer plannen met de nieuwe service: ze willen het op termijn mogelijk maken om vanaf iDeal direct geld over te maken naar een willekeurige PayPal-rekening. Hierdoor zou men met iDeal kunnen betalen aan (bijvoorbeeld buitenlandse) PayPal-rekeninghouders, zonder zelf een PayPal account te hebben.