Twinkle | Digital Commerce

Intratuin haalt webwinkel uit de lucht en heroverweegt

2017-11-08
180101
  • 1:34

Intratuin heeft alle verwijzingen naar zijn webwinkel op zijn homepage verwijderd. De franchiseketen, die met een groter en groener webassortiment wil terugkeren, beraadt zich op de e-commerce logistiek. Angélique Wouters (ex-Ahold, ex-Selexyz) is aangetrokken als manager commercie.

Intratuin verkocht tot voor kort onder meer niet levende producten als tuingereedschap, verlichting en barbecues online. Hoewel het aanbod op het moment van schrijven nog wel te vinden is op Webwinkel.intratuin.nl, zijn alle verwijzingen naar online verkoop van Intratuin.nl gehaald. Daar kan alleen nog een boodschappenlijstje worden aangemaakt, om mee te nemen naar een van de 54 vestigingen in Nederland.

'De basis is groen'
Volgens woordvoerster Leontine van der Kaaden heeft Intratuin de online verkoop tijdelijk gestaakt, om op een later moment sterker terug te komen: ‘We willen graag het logistieke proces optimaliseren (Intratuin werkt samen met DPD, red.). De webwinkel is uit de lucht totdat dat proces helemaal aan onze wensen voldoet. De basis van Intratuin is groen, dat is duidelijk. We kijken nu hoe we dat op een goede manier online kunnen verkopen en vervoeren. Als franchiseketen moeten we ook nog de keus maken of we orders straks vanaf een centraal distributiecentrum verzenden, of via de vestigingen.’

Angélique Wouters
Nieuwkomer Angélique Wouters, sinds gister in dienst bij Intratuin, beschikt over ruime e-commerce ervaring. Ze werkte onder meer voor Ahold, als general manager voor zijn Amerikaanse websuper Peapod en als formulemanager van Albert.nl (Twinkle-interview). Begin 2009 maakte Wouters de overstap naar BGN/Selexyz, waar ze Chief Digital Officer werd. Later werd ze ook mede-eigenaar van Selexyz, dat door een samenwerking met De Slegte van de ondergang werd gered.

Marketing en assortiment
Als manager commercie is Wouters nu verantwoordelijk voor de strategische aansturing van de afdelingen Marketing & Assortiment. Intratuin zal de de online concurrentie met onder andere postorderaar Bakker Hillegom (Twinkle-interview) de komende tijd verhevigen.