Twinkle | Digital Commerce

Polare reorganiseert opnieuw: 75 arbeidsplaatsen weg

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:14

Polare, de naam waaronder Selexyz en De Slegte afgelopen voorjaar verder gingen, voert een nieuwe reorganisatie door. De ondernemingsraad is akkoord met een plan waarin staat dat 54 van de 336 FTE zullen verdwijnen. Het gaat om 75 arbeidsplaatsen.

‘Lage consumentenbestedingen dwingen boekwinkelketen tot kostenreductie’, aldus Polare boven het persbericht dat het bedrijf zojuist uitstuurde. De boekwinkelketen ziet zich genoodzaakt maatregelen te treffen om de ‘organisatie aan te passen aan de sterk gekrompen omzet’. Polare refereert aan de 11 procent afname van de totale Nederlandse boekverkopen in het derde kwartaal van dit jaar. Ook Polare zag de omzet teruglopen en het dieptepunt is volgens de keten nog niet bereikt.

Reorganisatieplan
ProCures Investments, dat De Slegte en Selexyz opkocht en samenvoegde, kreeg eerder deze week groen licht voor zijn reorganisatieplan. Het is niet alleen gericht op inkrimping van het personeelsbestand, waarvoor een sociaal plan is opgesteld, maar ook op flexibilisering van de organisatie. Verder gaat Polare bezuinigen op facilitaire diensten en huisvestingskosten.

Gids
ProCures’ Paul Dumas presenteerde Polare afgelopen juni in Laren. Het merk met de payoff ‘The world of stories’ moest wow, now, gepassioneerd, eigentijds en compleet zijn, vertelde de algemeen directeur en mede-eigenaar. Ook in televisiereclames positioneerde Polare zich als de gids die lezers de weg wijst in het enorme boekenaanbod. Polare biedt de meerderheid van zijn assortiment alleen online te koop aan.