Twinkle | Digital Commerce

Polare valt in stukken uiteen, webwinkel offline

2017-05-27
200200
  • [nieuws]
  • 1:22

De winkels van Polare zijn vandaag weer open, maar de website is uit de lucht. De keten, die in surseance van betaling verkeert, valt volgens de bewindvoerder in stukken uiteen;  verschillende partijen hebben zich gemeld voor de overname van één of enkele winkels.

Polare kreeg vorige week dinsdag uitstel van betaling verleend, nadat de Nederlandse boekwinkels al enige tijd waren gesloten en het niet meer mogelijk was om nieuwe boeken te kopen in de webshop. Na de surseanceverlening was het nog wel mogelijk om op Polare.nl tweedehands boeken en voordeelboeken te bestellen bij Belgische winkels, maar ook dat kan nu niet meer.

Site op zwart
Wie surft naar Polare.nl wordt doorgeleid naar het domein Offline.polare.nl. De site staat met andere woorden op zwart, net als de site van die andere kwakkelende keten van ProCures: Free Record Shop. Na het faillissement  van ECI werkt die entertainmentformule aan een online rentree en tot die tijd is alleen een winkelzoeker op Frs.nl te vinden.

Polare verdwijnt
Polare, waarin ProCures boekwinkelformules De Slegte en Selexyz bundelde, verdwijnt nog geen jaar na de lancering weer van het toneel; bewindvoerder Kees van de Meent maakte gisteren kenbaar dat de winkels van Polare per vestiging of groep vestigingen worden verkocht. Een voortzetting van de activiteiten als groep acht hij niet reëel.

Scheltema, Donner en Broese
Met de opdeling keren bekende boekwinkelnamen als Scheltema (Amsterdam), Donner (Rotterdam) en Broese (Utrecht) mogelijk terug in het straatbeeld. Of en hoe de uiteindelijke kopers de online activiteiten gaan oppakken valt te bezien.