Twinkle | Digital Commerce

Familiebedrijven (6): Van den Assem Schoenen

2017-11-08
697394
  • 1:12

Twinkle heeft in samenwerking met de DigitaleMediaFabriek in Den Haag een serie video’s gemaakt die als thema ‘Familiebedrijf’ heeft. Het zijn bijzondere verhalen over ondernemende families die soms al generaties lang in de retail zitten.

In deze aflevering spreekt Twinkle-hoofdredacteur Marieke Verdonk met Berry van den Assem, directeur-eigenaar van Van den Assem Schoenen. De winkelketen is een begrip in Rotterdam en omstreken. Berry van den Assem nam veertien jaar geleden het bedrijf over en kort daarna kwam zijn broer er ook bij. Ze begonnen met twee winkels, maar ondertussen zijn er zes vestigingen in Rotterdam, vier shop-in-shops, onder andere in Gorinchem en Uden, en een webshop. Het familiebedrijf vierde in 2010 zijn honderdste verjaardag.

De serie heeft 9 afleveringen. In de eerste aflevering kunt u het interview zien met Thijs van Rooijen van ThysToys.nl. De tweede aflevering gaat over de Dusseldorp Groep met de de webshop Dusseldorpafvalcontainer.nl. In aflevering drie vertellen Jeroen en zijn vader Steef Stumpel over hun boekwinkels. De vierde aflevering staat in het teken van juwelier BoumanOnline.nl, waar Robbert Treffers met de scepter zwaait. In aflevering vijf is Alon Ben-Joseph, CEO van de Ace Juweliers Groep aan het woord.

De familiebedrijven die nog volgen zijn: Scheer & Foppen, Folux en Kookwinkel.nl.