Twinkle | Digital Commerce

Familiebedrijven_ThysToys

2017-11-08
180101
  • 0:57

Twinkle heeft in samenwerking met de DigitaleMediaFabriek in Den Haag een serie video’s gemaakt die als thema ‘Familiebedrijf’ heeft. Het zijn bijzondere verhalen over ondernemende families die soms al generaties lang in de retail zitten.

In deze eerste aflevering spreekt Twinkle-hoofdredacteur Marieke Verdonk met Thijs van Rooijen. Hij is e-commerce manager bij ThysToys.nl. De webwinkel in speelgoed is voortgekomen uit de winkel van Thijs’ ouders, boekhandel  Van Rooijen. Sinds 2004 is Thijs mede-eigenaar van het bedrijf. De webwinkel heeft hij in 2007 opgezet en die is nu al goed voor 90 procent van de omzet. Thystoys.nl houdt het hoofd goed boven water in een concurrerende markt.

Half januari opent Thystoys.nl een grote showroom in Woerden. Er zullen meerdere van dit soort vestigingen door het hele land volgen.

De serie heeft 9 afleveringen. De familiebedrijven die nog volgen zijn: Dusseldorpafvalcontainer.nl, Stumpel.nl, BoumanOnline, Ace Jewelers, Van den Assem Schoenen, Scheer & Foppen, Folux en Kookwinkel.nl.